Viden om livscyklus pegede på optimeringer

Cerealia Bakeries indfører energioptimering og andre projekter på baggrund af burgerbollens livscyklus.

Når du sætter tænderne i en hamburger, tænker du så over, hvilke miljøbelastninger det har medført? Nej – vel, men det gør de hos Cerealia, der blandt andet fremstiller hamburgerboller. Virksomheden arbejder målrettet for en bæredygtig udvikling så langt, det er muligt, og virksomheden ser økonomi og miljø gå hånd i hånd.

På baggrund af en livscyklusvurdering gennemført på hamburgerboller har man udpeget to væsentlige projekter, hvor man kan opnå størst mulige miljøbesparelser. Men det er ikke nogen hemmelighed, at også de økonomiske besparelser i energioptimeringen er væsentlige faktorer. Det fortæller Lone Rosing fra Cerealia, der var projektleder for livscyklusvurderingen.

I livscyklusvurderingen kiggede man på alle faser i burgerbollens livscyklus fra ”jord til bord”. Resultaterne viste, at årsagen til forskellige typer miljøproblemstillinger lå forskellige steder i livscyklus. Dette ses tydeligt, hvis man sammenligner belastningerne i forhold til energiforbrug, smog og iltsvind.

LCA tydeliggjorde indsatsområder

Cerealia har fået meget ud af livscyklusvurderingen, som de ikke kunnet have fået på anden vis.

”På baggrund af vores livscyklusvurdering er det nu blevet klart, hvor vi med en relativt lille indsats kan mindske miljøbelastningen for vores produkter i et livscyklusperspektiv”, fortæller Lone Rosing.

”Selvom livscyklusvurderingen handlede om hamburgerbrød, så kan vi bruge den viden, vi har opnået til at gennemføre forbedringer for en lang række af vores andre produkter, så selvom vi måtte bruge nogle ressourcer på at gennemføre vurderingen, så har det været hele indsatsen værd”, slutter Lone Rosing.

Fakta om Cerelia

Cerealia er med Cerealia Mills, Cerealia Foods & Bread samt Cerealia Bakeries fødevaredelen inden for Lantmännen Gruppen med basis i Sverige. Cerealia udvikler, producerer og markedsfører korn-baserede produkter – mel, morgenmadsprodukter, müsli, pasta, brød med mere – til husholdningerne i Nordeuropa, men eksporterer også til andre dele af verden. Varemærker som Hatting, Paaskebrød, Schulstad, Axa og Kornkammeret er produkter fra Cerealia, som du sikkert kender fra hylderne i dit lokale supermarked.

Læs mere: www.cerelia.com